Cijfers

Het volgende bericht staat te lezen op Reuters, een internationaal persbureau:

De totale wereldwijde kosten in 2014 voor kankerbehandeling bedroeg $ 94,6 miljard. In 2015 waren de behandelingskosten $ 107 miljard. Een toename van 11,5%. De geschatte uitgaven voor behandeling en medicijnen met betrekking tot kanker in 2020 worden geschat op $ 150 miljard!
In 1971, verklaarde de toenmalige president Nixon de “war on cancer”. In dat jaar waren de kosten $ 1 miljard.

Het was bijna een feestje toen de wet werd ondertekend, alsof de oplossing tegen kanker al was gevonden. Zeven USA presidenten en 45 jaar later! zegt Obama dat Amerika toch in staat moet zijn om iets te vinden om kanker te genezen.

Je kunt je afvragen wat we verkeerd doen. Decennia worden er miljarden dollars en euro’s in onderzoek gestopt. Overal ter wereld. Maar er sterven elk jaar meer mensen aan kanker en op steeds jongere leeftijd. Met alle respect, helaas is ziek zijn en met name kanker een booming business.
We zouden ons af moeten vragen: “Willen ze wel een oplossing voor kanker?”. Want welke industrie  wil zo’n prachtige omzetgroei onderbreken? Aandelen van diverse farmaceutische bedrijven zouden een goede belegging zijn: ze groeien met dubbele cijfers.

Ooit zei iemand: “Als je kanker wilt bestrijden, moet je de farmaceutische industrie bestrijden”.
Waarom blijven we maar chemo toedienen, bestralen en/of opereren, terwijl het aantal patiënten en de roep naar meer en ander onderzoek tegelijkertijd toeneemt. Zijn we jaren geleden niet de verkeerde weg ingeslagen?
Albert Einstein zei ooit:
“De definitie van krankzinnigheid is continu hetzelfde blijven doen en een ander resultaat verwachten”.

Het bizarre is dat in 1926 in Duitsland de arts en wetenschapper Dr. Otto Warburg reeds uitvond dat de primaire oorzaak van kanker zuurstoftekort is op celniveau. Hij kreeg er de Nobelprijs voor. In 1956 wordt er van Dr. Warburg nog een artikel gepubliceerd in het wetenschappelijke blad Science. De informatie van Dr. Warburg wordt echter tot op de dag van vandaag genegeerd. Men kan er namelijk nooit een $ 107 miljard business van maken.